NJIVICE - OTOK KRK

Ovo je samo djelić onoga što vas čeka na "Zlatnom" otoku.

Njivice

Nekad malo ribarsko naselje, Njivice su danas poznato turističko odredište, primorsko mjesto s dušom u koje rado dolaze gosti iz europskih i ostalih zemalja. Njivice se prvi puta spominju u darovnici kneza Ivana Frankopana iz 1474. godine iako je, sudeći prema nekim arheološkim nalazima, naselje puno starije.

Proteklih je stoljeća to bilo malo krčko selo čiji su se stanovnici uglavnom bavili ribarstvom, maslinarstvom i stočarstvom te iskorištavanjem šuma. Godine 1930. izgrađen je hotel Luka (današnji Jadran) i villa Dinka pa se ta godina smatra početkom turizma u Njivicama. Posljednjih 80 godina turizam je glavna djelatnost u Njivicama.

Lijepe plaže, iznimno plavo more, obilje hladovine i blaga klima, uz izvrsne smještajne kapacitete, aduti su koji sve više privlače goste, a Njivice promiču u sve poznatije turističko odredište.

Šljunčane i kamenite plaže u mjestu, ili one skrivene u malim uvalama daleko od pogleda očiju, pružaju mogućnost izbora svakome. Uz obilje sportskih i zabavnih sadržaja uživajte uz nastupe klapa s otoka Krka, te folklornih manifestacija.

Njivice su izuzetno privlačno mjesto za odmor, uronjeno u bujno zelenilo primorskog, mediteranskog kraja, okupano suncem i čistim, bistrim Jadranskim morem. Njivice su tako jedno od vodećih turističkih mjesta na otoku Krku a nude izvrsnu povezanost; kako cestovnu tako i zračnu.

Međunarodna Plava zastava na plaži pokazuje brigu o očuvanju okoliša, čistoći mora i plaža te o Vašoj sigurnosti.

  • Službena valuta u Hrvatskoj je kuna. Strana valuta se mijenja u bankama, mjenjačnicama, poštanskim uredima, te u većini turističkih agencija, hotela i kampova
  • U slučaju nesreće nazovite jedinstveni broj za sve hitne situacije – 112. Moguće ga je pozvati u bilo koje doba dana i noći, neovisno o tome gdje se nalazite u Republici Hrvatskoj
  • Pomoć na cesti moguće je zatražiti na broj 1987
  • - Zračna luka Rijeka nalazi se na sjevernom dijelu otoka u neposrednoj blizini mosta koji spaja otok s kopnom. Od Njivica je udaljena svega 10 km.
  • - Trajektna luka Valbiska nalazi se na zapadnom dijelu otoka te je od Njivica udaljena 20 km. Trajektom je otok Krk povezan s otocima Rabom, Cresom i Lošinjom.