GASTRONOMIJA - RESTORAN

Ugodno oku, ukusno nepcu.

GASTRONOMIJA

Gastronomska ponuda otoka Krka poznata je po ribi, domaćem maslinovom ulju, janjetini, vinu i začinima. Ružmarin i lovor daju jelima poseban okus. Možete uživati u različitim ribljim jelima, jelima od muzgavaca, inćunima ili brodetu s polentom. Sva jela su prelivena maslinovim uljem i poslužuju se uz čašu domaćeg vina. Janjetina ili ovčetina, kuhana ili pečena, također je dio gastronomske tradicije otoka.

Zajedno s domaćim maslinovim uljem i vinskim octom, začinsko bilje i začini koji se mogu naći na otoku, kao što su lovor, ružmarin, češnjak, vlasac, sol, peršin, rajčice, masline, mrkve, dominiraju pri pripremi otočnih delicija.

RESTORAN

Restoran “Miramare“ posluje 40 godina, a svakodnevno povjerenje gostiju zaslužuje prije svega ljubaznim osobljem te svježim i kvalitetnim namirnicama. Nalazi se u sklopu hotela te raspolaže s unutarnjom te dvije vanjske terase.

Gastronomska ponuda otoka Krka pa tako i Njivica iznikla je iz kuhinje starih Bodulki, koje su stoljećima ranije prehranjivale svoje obitelji ograničenim izborom namjernica. Ipak, jelo se vrlo zdravo: puno ribe s domaćim maslinovim uljem, razno povrće s mediteranskim začinima (ružmarin, lovorov list...), kvalitetno domaće vino. Danas se krčka kuhinja doživljava kao pravi gastro užitak i cijenjena je diljem svijeta. Stoga nam je cilj održati tradiciju u ponudi naših specijaliteta te ju upotpuniti raznovrsnom ponudom svježe ribe i morskih plodova. Doživljaj možete upotpuniti uz čašu dobrog hrvatskog vina.

Također, organiziramo vjenčanja, krstitke i ostale proslave. Uz naše kreativne kuhare, uljudne konobare i izvrsnu mediteransku kuhinju, vaše će zadovoljstvo biti potpuno.